Meniul zilei

Varza murata

ingrediente

VARZA   ----------------KG PE CARE LE DORIM

VARZA ROSIE---------O VARZA SAU DOUA PENTRU CANTITATI MARI
SFECLA ROSIE--------O SFECLA SOU DOUA TAIATE IN RONDELE
SARE-------------------NECESARUL PENTRU VASUL PE CARE IL PREGATITI


MOD DE PREPARARE,

 Bun sa incepem cu cumpararea de varza si celelalte ......se curata de frunzele stricate si murdare,se taie cotorul si de preferat pentru a economisi spatiu si pentru a grabi procesul de murare se taie pe jumatate.Aceasta operatie se face si pentru varza rosie si sfecla se taie rondele este pentru culoare si gust.Ok am asezat totul intrun butoi  dupa care incepem sa pregatim solutia de saramura .ATENTIE se pune o lingura de sare cu virf cca 10 g  pentru fiecare litru de apa .EXEMPLU 10 litri apa 10 linguri de sare se dizolva si se adauga peste varza din butoi pina cind se acopera .Cum varza este mai usoara are tendinta sa se ridice asa ca este necesar ceva cu greutate  doua lemne dar atentie sa nu fie de brad schimba gustul,si o piatra de riu nu incercati cu nimic altceva ce
se poate oxIda  sarea are o mare putere de corodare
  Totul  zis si facut urmand ca in fiecare zi sa vinturam ...trebuie sa scoatem saramura si urmand sa o punem la loc sauu sa suflam cu un tub sau un furtun  in fiecare zi pina se acreste. si in final POFTA BUNA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu