Meniul zilei

Cum se face mamaliga

La baza retetei de mamaliga sta malaiul, care este fiert in apa si framantata in aceasta, pana cand rezultatul este ca un aluat. Cantitatea de apa si cea de faina sunt in raport de patru la unu, cel mult doi - altfel spus daca ai pus in patru cani de apa, va trebui sa adaugi o cana, maxim doua de malai. Si cum sarea nu poate lipsi din mamaliga, ar trebui sa o adaugi astfel incat sa fie destula pentru gustul tau. Pentru a o pregati, pune intai apa la fiert intr-un ceaun . Atunci cand apa incepe sa fiarba, adauga in ploaie malaiul, amestecand mereu. Da focul mai mic si lasa continutul sa fiarba, amestecand in mod constant, cu ajutorul unui tel, pentru mamaliga sau a unei linguri cu coada lunga. Las-o pe foc pana marginile se aduna spre centru, respectiv pana cand vezi ca e bine fiarta. Rastoarn-o apoi pe un fund de lemn sau pe o farfurie intinsa si mananc-o cat este calda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu